Sunday, October 18, 2009

Ny hylle og litt nytt fra Ner'gårn.

OOOh joy!
Denne fikk jeg av mamma. Hun sa til meg: "du skal vel male den hvit du", men nei det skal jeg ikke den skal få være slik den er, passer perfekt. Har bare "slengt" inn noe i hyllene i dag, har en litt annen plan der den skal stå i nyhuset.
Utelys, valget falt på denne. Vi ska ha utelys rundt hele huset, gleder meg til å se de montert på veggen.
Her kommer det opp vegg mellom kjøkken og innergang. I det nye kjøkkenet skal vi ikke ha overskap, kun hyller over benken på denne veggen. På den andre veggen er det to vinduer og ventilator/hette, så der blir det ikke plass til hyller.


Vegg mellom stua og spiskammeret. Det blir så praktisk med spiskammer i nærheten av kjøkkenet. Der vi bor nå, må vi ned i kjelleren for å hente noe i fryseren. Skal jeg bake må jeg helt i andre enden av huset for å hente eltemaskin og annet bakeutstyr. Kjempeglad for at vi fikk plass til et spiskammer.


Thursday, October 08, 2009

Endelig!


Ja! Endelig har jeg fått det jeg har ønsket meg i flere år - en ny symaskin. I min grønne ungdom gikk jeg tegning, form og farge med søm og lærte det mest grunnleggende innen søm. Jeg arvet en Husqvarnamaskin fra min mormor. Maskina er i dag over 30 år, har ingen instruksjonsbok og jeg sliter med å få sydd en enkel rettsøm. Det er ikke ofte den maskinen har vært fremme for å si det sånn.....



I ettermiddag har jeg lest bruksanvisning, for å finne ut hvordan man bruker alt ekstrautstyret.


Den har utrolig mange fine sømmer og syr bokstaver både i block og script. Jeg kan programere den til å huske mønster og navn jeg har lagret. Gleder meg stort til å sy nye ting til nyhuset, her finner du alle sømmene som maskinen fikser.